Aranjamente Ikebana

Ikebana, arta straveche japoneza a aranjamentelor florale, isi propune sa creeze o armonie intre flori si mediul inconjurator. Principiul Yin/Yang este cel care domina aceasta arta. Ikebana presupune o selectie a florilor care sa transimta o semnificatie filozofica inspirata de trecerea timpului, reprezentata astfel: o planta inflorita complet semnifica trecutul, una inflorita doar pe jumatate evoca prezentul, iar bobocul  viitorul.
Interesul pentru linie este principiul de baza in Ikebana prin care se ilustreaza legatura dintre om, cer si pamant. Placerea pentru aranjarea florilor cauta sa exprime pacea sufleteasca, echilibrul din natura si al naturii cu omul. In aranjamentul florilor se urmaresc cateva reguli specifice si necesare cum ar fi forma imperfecta, neregularitatea, infatisarea simpla, saraca dar in acelasi timp delicata si fragila. La fel ca in natura, Ikebana este o asimetrie in echilibru care genereaza o stare meditativa si pasnica privitorului.

 Aranjamente Ikebana personalizate

In functie de eveniment sau de ocazia speciala din viata ta, venim cu idei creative, personalizate si realizam aranjamente Ikebana unicat, care vor crea o atmosfera speciala si vor fi apreciate de invitati.

Realizam aranjamente Ikebana la comanda, la preturi avantajoase. Nu ezita sa ne contactezi pentru a primi o oferta personalizata!

Post a Reply